Laikarotuisten koirien HIRV-kokeen hakutilastoja 2022-11-13 mennessä (päivitetty!)

Päivitetty 2022-11-13. Kohta edessä onkin juniorikoirien Erraus-haukut, missä alle 3v:t kisaavat parhaan tittelistä.

Tuossa iski vastaan laikarotuisten arvokisaottelujen ilmoittautumiset (ts. jälki-ilmoittautumismahdollisuus kun ei taaskaan narttujen arvokisaan ole saatu täyttä riviä osallistujia viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä), ja alkoi taas mietityttämään että missäs sitä mennään laikarotuisten koirien osalta hirvenhaukkukokeissa.

Koska perinteisen pistetilanteen pystyy jokainen tilastovelho katselemaan laikarotuisten koirien osalta erinäisistä tietolähteistä (paras toki koiratietokanta.fi mm. ajantasaisuutensa vuoksi), niin haluampa itse tuoda korteni kekoon puhtaasti hakuominaisuuksien osalta. Tässä selvittelyssä on katsottu vain tällä koekaudella startanneiden koirien hakuominaisuudet.

Jos aloitetaan tällä kertaa hakunopeudesta, niin noh, itselläni ainakin pistää yksi rivi erityisesti silmään. Ihan noin niinkuin toistonkin uhalla, niin olisihan se aika jeppistä jos dumarit katselisivat nuo luvut about sinne päin oikein kun rustailevat niitä tietokantoihin [tai vaihtoehtoisesti jokin tarkistusnamiska voisi olla ihan käytännöllinen ominaisuus softassa]. Väittäsin että keskimääräinen hakunopeus 25km/h on aika kohtuullinen jo itälaikallekin…

Mitenkäs kaukana laikarotuiset koirat ovat sitten ryhmästä linnuntietä poikenneet? Parhaimmat näyttäisivät haravoivan jopa melkein 3km päässä ohjaajastaan, ihan näppäriä toimituksia jopa punaisen kirjan arvosteluasteikon mukaisesti. (toim. huom. suosittelemme katselmoimaan yksittäiset koepaperit mm. mahdollisten varsin poikkeavien hakulenkkien osalta, olisiko ehkä käynyt niin että hieman jotain muutakin tehty kuin kylmää maata haettu…)

Hakulenkkien osalta maaginen punaisen kirjan raja on 2km hyvälle lenkille, ei ole liika laaja eikä liika pieni. Uroksista tähän päivään mennessä näyttäisi liki puolet kokeissa käyneistä ko. maagiseen rajaan pääsevän, osa puottelee jopa ylilaajan puolella. Nartuistakin rapia kolmannes ko. hakulenkin pituuteen (ja osa reilusti ylikin) näyttäisi tänä syksynä pääsevän.

Saa nähdä onko hakuominaisuuksilla ja arvokisoissa pärjäämisen kanssa mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta vanha totuus on, että hakeva löytää ;). [Ja koiratietokannasta tietoa hakeva vasta kaikkea jännää löytääkin :D). Vielä kun näihin saisi esim. tutkapantojen tiedot hakulenkkien osalta, niin voisi suuri yleisö miettiä yhdessä tulosten/koepäivien vertailtavuutta toisiinsa.

Vastaa, vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s