Auton koiraveräjä ja väliseinä

Koleana marraskuisena, mustaakin mustempana Black Friday:na tuli vastaan tarjous, josta olisi voinut vahvemmalla selkärangalla kieltäytyäkin… Mutta ehei, riskinä kun on että kevään 2020 aikana olisi koiravahvuus tuplaantumassa, niin tietynlaisia järjestelyjä tahtoo vaatia se myös autokalustoon. (Jos olisi mukula tulossa, niin autohan se pitäisi vaihtaa, vaikka penkkitilaa olisi ihan riittämiin, ihan vain tavan vuoksi :D).

Tähän tulee siten juttua Variocage Variocate -koiraveräjän ja väliseinän hankinnasta ja asennuksesta vm. -16 Volkswagen Golf Variant Alltrack -merkkiseen farmariautoon.

Miksi tämmöinen veräjämallin ratkaisu, niin siksi että uskoisin autokaluston vielä päivittyvän joku parempi päivä (10v sisällä?) hieman maastokelpoisempaan yksilöön. Tämän vuoksi olisi paineita että koiraveräjän+väliseinän saisi siirrettyä helposti automallista toiseen. Lisäksi kun käy kokeissa yms, ja vaikka mukana ei ole kuin yksi koira, niin tuopa se vaan makiasti lisää pelivaraa metsässä kun saa pinottua tavaraa takakonttiin siten, ettei kaikki polttopuut ja eväsreput + kolmet kuivat varasaappaat ole koiran niskassa. Mahtuu myös tuomarikolleegio paremmin auton puolelle.

Ohessapa speksit silloisista ”päivän hinnoista”, kun tuli hankintaratkaisu tehtyä;

Variocage varuste.net:n hinta Black Friday-tarjouksena 29.11.2019
Variocage varuste.net:n hinta Black Friday-tarjouksena 29.11.2019
Variocage väliosan varuste.net:n hinta vip-asiakkaalle 29.11.2019
Variocage väliosan varuste.net:n hinta vip-asiakkaalle 29.11.2019

Tilauksen ensimmäinen osa, eli koiraveräjä saapui 2:ssa vuorokaudessa. Paketti oli ihan miehisen kokoinen, joten voin sanoa että hieman harmitti kun Matkahuollon kotiintoimitus (hitusen alta 70€ eikä muita vaihtoehtoja edes ollut) niin ”toimitettiin” txt-ilmoituksella suoraan Matkahuollon pisteeseen Rovaniemen keskustaan. ”Oli käyty ovella, kukaan ei vastannut, vietiin osoitteeseen XYZ” ei oikein lämmitä kun ei kukaan koittanut edes tavoitella, ja tuskin minä nyt työpäivän aikana olen pomppaamassa… Mutta hei, oli nopea toimitus! Ja paketilla painoa hieman alta 30kg.

Tottahan sitä paketti tuli purettua samointein ja lego/ikea-fanaatikon sormet syyhysivät. Onnekseen suhteellisen vähän oli pientä nippeliä ja askartelua jätetty loppukuluttajalle:

Variocage Variogate koiraportti-paketin sisältö 07122019
Variocage Variogate koiraportti-paketin sisältö 05122019. Loppupeleissä hyvin vähän oli irtopalasia mitä liimailla yhteen.

(provinkki: kannattaa suojata se olkkarin lattia matoilla ettei jää noista kohtuullisen terävistä metallin kulmista loppuelämän muistoja vinyyliparkettiin…)

Portin kokoaminen alkaa sillä, että käyt mittaamassa auton takakontin syvyyden lattiatasossa. Volkswagen Golf Variant Alltrack vm-16 syvyydessä on sen verran pelivaraa että sai hyödyntää pitempi alustan tukia.

Volkswagen Golf Alltrack auton takakontin syvyys lattiatasossa 07122019
Volkswagen Golf Alltrack auton takakontin syvyys lattiatasossa 05122019. Tuskin sitä pienempään konttiin tulee vaihdettua tämän koirarodun kanssa…

Eli takaisin urakan ääreen ja eikun alustaan ”jalakset”  ja sivukiinnikkeet kiinni.

Koiraportin alustan kokoaminen 05122019
Koiraveräjän alustan kokoaminen auton takakontin syvyyden mukaisesti. Kuvassa esillä myös muut tilpehöörit. Lisäksi molemmat ovet on lukittavissa, näiden mukana tuli kaikkiaan 4kpl avaimia porttien sulkemiseksi.

Tämän jälkeen ei ollut hommana enää kuin porttiosan kiinnitys alustaan. Tässä hieman epäilytti josko kaverista olisi jotain hyötyä, mutta onneksi se oli turha huoli – hyvin tämä onnistuu yksinäänkin kiinnitellä kohdilleen. Ainoa vaan että kulmaa ei ihan perstuntumalla osannut sanoa, siksi kannatti jättää viimeiset kiinnitysruuvit hieman löysälle että sitten autolla tekee kulman mukaan viimeiset säädöt.

Koottu koiraportti valmiina autoon asennukseen 05122019
Koottu koiraportti valmiina autoon asennukseen 05122019. Kulma jäi loppupeleissä liian suoraksi, mutta se ei ollut onneksi kuin 4 ruuvin irrotus ja takaisinlaitto.

Sitten sopivassa hetkessä koiraportin vienti autoon. Tässä olisi voinut olla hyvä hieman varuilta suojata auton muoveja esim. matolla. Mutta koska olen sillein riski emäntä ettei ollut lähelläkään että olisi maalipintaa hipona niin mitä sitä suotta…

koiraportin kiinnitys 06122019
Koiraportin kiinnitys 06122019. Tähän käytetään neljää liinaa, joilla veräjän alusta juntataan paikoilleen. Ainakin wolkkarissa kiinnikkeet sattuivat hyville kohdille, eikä tämä ollut ongelma.

Pitihän sitä nuo pystypalkitkin hakea oikeille paikoilleen, kyllä jos tuolta laika karkaa niin jo minä vaihdan alaa 😀

Variocage Variogate koko komeudessaan paikoillaan 06122019. Tuskin tuolta laika karkaa vaikka ois kuinka tuloillaan, eli raati antaa hyväksyntänsä tälle viritelmälle ainakin vielä tässä vaiheessa.
Variocage Variogate koko komeudessaan paikoillaan 06122019. Tuskin tuolta laika karkaa vaikka ois kuinka tuloillaan, eli raati antaa hyväksyntänsä tälle viritelmälle ainakin vielä tässä vaiheessa.