Faktaralli

Mitä?

Tämä sivusto on tehty omaksi ja vähän muidenkin huviksi ja hyödyksi liittyen erityisesti itäsiperianlaikojen kasvatukseen ja koulutukseen.

Tosiasiallisesti aikuisiän dementian varalta lie hyvä kirjata joitain muistiinpanoja liittyen tekemisiinsä. Ei tarvitse sitten liian kaukaa hakea sepitteille pohjaa vanhoilla päivillään pikkulapsien pelotteluun.

Miksi?

Sitten joskus, erheiden ja oppimisen kautta, toivottavasti, olemme päässeet siihen tilanteeseen että voimme anoa omaa kennelnimeä (est. 2018 kennelnimi Bear Caliber!) ja kasvattiemme välityksellä viedä oppejamme eteenpäin seuraavalle metsästäjäaallolle. Yhtälailla uskomme että kasvateistamme kiinnostuneet ihmiset arvostavat saatavilla olevaa tietoa koiriemme kehittymisestä sekä suorituksista.

Millä pohjalla muka?

Kerrottakoon toiminimen kantavasta voimasta, tukipilarista, muusasta, ihanaisesta ”It Is My Way or the Highway” mentaliteetin omaavasta Anusta. Tälle pää kolmantena laput silmillä -suorittajalle (silloin kun kiinnostaa tarpeeksi) koirat ovat olleet mukana elämässä aina niin pitkään kunnes joutui muuttamaan opintojen perässä kaupunkiin. Kymmenen vuoden tauon jälkeen tämä labradorinnoutajilla, harmaalla norjan hirvikoiralla ja jämtlanninpystykorvalla koirankoulutuskokemuksensa kerryttänyt biotieteiden maisteri (v. 2010), neurotieteiden filosofian tohtori (v. 2014)  ja sairaalakemisti (v. 2021) sai mahdollisuuden omistaa jälleen kerran koiran. Hirvenmetsästystaustansa sekä geneerisen eräjormailun innoittamana sekä elämän myötävaikutuksesta roduksi valikoitui tällä kertaa itäsiperianlaika. ”Kantanartuksi” Anulle pitkän pähkäilyn, etsinnän ja jännäilyn jälkeen siunaantui yksilö Eräjätkän kenneliin 20.2.2016 (tästä lisää omassa blogikirjoituksessaan).

Ja tottahan Anu ei ole jäämässä harrastuksessa mitenkään keskivertosuorittajaksi, vaan on hakeutui jo toukokuussa 2016 järjestettävälle koetoimitsijan (LINT ja HIRV) peruskurssille sekä HIRV-lajitoimitsija -kurssille. Vihdoin myös LINT, KARH, HIRV- ja HIRV-J palkintotuomaripätevyydetkin hankittiin. Tulevaisuus näyttää siis sille että hieman yleistäen viikonloput vietetään keväisin ja kesäisin näyttelyissä ja syksystä joululle metsällä.

Karhunvartijan blogin sekä Kennel Bear Caliberin uusi logo syksystä 2020 lähtien on suunnitellut ja toteuttanut allekirjoittanut, eli Anu Lipsanen. Kasvatustoiminnan tavoitteena terveet ja monelle riistalle toimivat itäsiperianlaikat.