Faktaralli

Mitä?

Tämä sivusto on tehty omaksi ja vähän muidenkin huviksi ja hyödyksi liittyen erityisesti itäsiperianlaikojen kasvatukseen ja koulutukseen.

Tosiasiallisesti aikuisiän dementian varalta lie hyvä kirjata joitain muistiinpanoja liittyen tekemisiinsä. Ei tarvitse sitten liian kaukaa hakea sepitteille pohjaa vanhoilla päivillään pikkulapsien pelotteluun.

Miksi?

Sitten joskus, erheiden ja oppimisen kautta, toivottavasti, olemme päässeet siihen tilanteeseen toimissamme että voimme anoa omaa kennelnimeä (est. 2018 kennelnimi Bear Caliber!) ja omien kasvattiemme välityksellä viedä oppejamme eteenpäin seuraavalle metsästäjäaallolle. Yhtälailla uskomme että kasvateistamme kiinnostuneet ihmiset arvostavat saatavilla olevaa tietoa koiriemme kehittymisestä sekä suorituksista.

Millä pohjalla muka?

Kerrottakoon ensin toiminimen kantavasta voimasta, tukipilarista, muusasta, ihanaisesta ”It Is My Way or the Highway” mentaliteetin omaavasta Anusta. Tälle pää kolmantena laput silmillä -suorittajalle (silloin kun kiinnostaa tarpeeksi) koirat ovat olleet mukana elämässä aina niin pitkään kunnes joutui muuttamaan opintojen perässä kaupunkiin. Kymmenen vuoden tauon jälkeen tämä labradorinnoutajilla, harmaalla norjan hirvikoiralla ja jämtlanninpystykorvalla koirankoulutuskokemuksensa kerryttänyt neurotieteiden filosofian tohtori ja sairaalakemistiksi erikoistuva sai mahdollisuuden omistaa jälleen kerran koiran. Hirvenmetsästystaustansa sekä geneerisen eräjormailun innoittamana sekä elämän myötävaikutuksesta roduksi valikoitui tällä kertaa itäsiperianlaika. ”Kantanartuksi” Anulle pitkän pähkäilyn, etsinnän ja jännäilyn jälkeen siunaantui yksilö Eräjätkän kenneliin 20.2.2016 (tästä lisää omassa blogikirjoituksessaan).

Ja tottahan Anu ei ole jäämässä harrastuksessa mitenkään keskivertosuorittajaksi, vaan on hakeutui jo toukokuussa 2016 järjestettävälle koetoimitsijan peruskurssille sekä HIRV-lajitoimitsija -kurssille. Tulevaisuus näyttää siis sille että hieman yleistäen viikonloput vietetään keväisin ja kesäisin näyttelyissä ja syksystä joululle metsällä.

Karhunvartijan mustavalkologo_Valkko
Karhunvartijan ”logon” mannekiinina ensimmäinen kosketus itäsiperianlaikaan, eli Valkkoon – 16.04.2017/AL

Päivitystä 2017:

Anulla koetoimitsijapätevyys (HIRV ja LINT) sekä palkintotuomaripätevyys (HIRV ja HIRV-J sekä KARH).

Päivitystä 2018:

Järjestönakki pääsi valloilleen: Anusta Suomen Laikajärjestön hallituksen varajäsen, Metsästysseura Naakijat Ry:n toiminnantarkastaja sekä naisjaoston vetäjä, Sodankylän Karvakuonot Ry:n vpj sekä kotisivuvastaava.