Havaintoja ja selvittelyjä – Koiratarha (rivari)

Karhuvartijan saagaan mahtuu monenmoista, ja niin myös päästään kokeilemmaan koirien kanssa oloa ns. kaupunkiolosuhteissa.

Tuskimpa ollaan ainoita, joten laitetaampa tästäkin hieman dokumentaatiota jälkipolville tiedoksi.

Lähtötilanne on siis omistusasunnoksi hankittu rivitalo-kaksio, missä on rakentamisvaiheen jälkeen täysin koskematon takapiha. Kyllähän siihen rakennuttaja nurmen iski, mutta vesi seisoo kuitenkin tiluksilla.

Ennen kuin pääsi edes haaveilemmaan minkäänlaisesta tarhaviritelmästä, niin tottakai tähän piti hankkia hyväksyntä muilta taloyhtiön osakkailta. Onneksi pienten neuvonpitojen jälkeen lupa heltisi, kuitenkin ihan ilmeisillä saatesanoilla ettei sitä elämän ääntelyä sitten ihan mahoton saisi kuulu jos koira päiviä on pihalla. Tässä tilanteessa otetaankin sitten tutkapannat hyötykäyttöön jos näin on syytä epäillä… Perusteluissa taisi eniten viedä asiaa eteenpäin se että korkea häkki on molemminpuolinen etu, tuo myös varmuutta vastapelurille ettei se sesse pääse sinkoilemmaan toisten pihoille vaikka kuinka haluaisi. Lisäksi häkin reunusten alle tulee laatat siten että naapurin puolelta pääseepi ruohonleikkurilla sen päältä ajelemmaan halutessaan.

Tässä on ensimmäisen vaiheen ”raaka” versio mitä pihaan tulee, pihasuunnittelija suunnittelee sitten toteutuksen näiden rajoitteiden mukaisesti:

Takapihan rajoitteet

Kulkuväylä pittää olla että naapurit pääsevät omille pihoilleen kulkemaan.

Aitaelementit ovat samaa jo aikaisemmasta tarhaprojektista tuttuje Jämpti Pro MAXI:ja, lisäksi otettiin hieman matalampi 1m ovielementti täydentämään tarhaa että saapi jotenkuten tolokusti tuon pihan käytettyä hyötyyn.

Kesän kiireisen vuoksi pihaprojekti voi olla päällänsä lähempänä syksyä, mutta tulipa kuitenkin tilattua jo ”joutessaan” nuo elementit,

Aitaelementtejä 6 kpl: (https://www.vipstore.fi/Jampti-Pro-Kuumasinkitty/ekauppa/pP0331/&category=Koiratarhat%20ja%20kopit), hintaa näille aitaelementeille kertyi 690€

Yksi 100cm leveä ovi-kappale (https://www.vipstore.fi/Jampti-Pro-Kuumasinkitty-ovi/ekauppa/p50192/&category=Koiratarhat%20ja%20kopit), hintaa 99€

Ja kopiksi saman valmistajan koirankoppi (https://www.vipstore.fi/Jampti-lampoeristetty/ekauppa/p50055/&category=Koiratarhat%20ja%20kopi). Hintaa kopilla 720€. Eikai sitä kunnon harrastuksen kanssa halvalla tarvihekkaan päästä… Mutta näille materiaaleille on taattu pitkää ikää valmistajalta, ja hyväksi on aitaelementit koettu aikaisemmasta projektista.

Tuotteet saapuivat 5 arkipäivän sisään Rovaniemelle, joten ei pahakaan toimitusaika.