Tracker Artemis

Ei vuotta ilman pantapäivitystä?

Kovaan paikkaan joutuu nyt Trackerin uusin lippulaivamalli Artemis. Isosisko Supra kerkesi yhdessä syksyssä aiheuttaa sen verran harmaita hiuksia Lapin korkeuksilla Anulle ja Oralle, että pääsi suoraan paremmille 3G-metsästysmaille kun mahdollisuus siihen tarjoutui.

Ja mitäpä siitä sitten myyntipuheet sannoopi?

Uusi Tracker Artemis -koiratutka on varustettu hyväksi todetulla sekä uudella teknologialla. Siinä on tietysti tuki 2G-verkolle, mutta myös NB-IoT / LTE-CAT M1, joka on uusi vähän energiaa kuluttava ja kuuluvuudeltaan aiempia parempi IoT 4G-teknologia. Tulevaisuudessa vanhat 2G- ja 3G -verkot tulee korvaamaan IoT 4G, joka takaa huomattavasti paremman kuuluvuuden pienemmällä virrankulutuksella. Siksi Tracker Artemis on fiksu valinta nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Tracker Artemis takaa sinulle ja koirallesi huolettoman tulevaisuuden. Sen ohjelmisto on etäpäivitettävä, eikä sinun tarvitse huolehtia enää pannan päivityksistä itse.

Lisäksi Artemis pitää sisällään täysin uuden ja tarkan haukkulaskurin, kirkkaat etäkäytettävät led-valot ja voimakkaan kaiuttimen.

Hyväksi havaittu Tracker Suprasta tuttu Super-antenni jatkaa voittokulkuaan myös Artemiksessa. Koiratutkaa on mahdollista käyttää myös ilman antennia, jolloin sitä voi käyttää alueilla, joilla on hyvät puhelinkentät.

Tracker Artemis jatkaa Trackerin Easy -konseptia ja IoT-SIM-kortti sisältyy esiasennettuna koiratutkan hintaan kahdelle ensimmäiselle käyttövuodelle, eikä SIM-kortin hankkimisesta tai asentamisesta tarvitse erikseen huolehtia.

Tracker Artemis on ergonominen GPS-panta koiralle. Siinä ei ole teräviä kulmia ja se tulee mahdollisimman lähelle koiraa, jotta se hakkaisi vähemmän koiran rintaa tai jalkoja kovassa menossa.

Pannan väri on helppo vaihtaa itselle mieluisaksi myöhemmin. Vakiovarusteena Tracker Artemiksessa on oranssi huomiovärinen panta, joka lisää koiran näkyvyyttä metsässä.

Lähde 01.07.2019: https://tracker.fi/tuotteet/tracker-artemis/

Tracker Artemis ja paketin sisältö.jpg
Tracker Artemis ja paketin sisältö: Panta, USB-laturi ja muuntaja + pikaohje käytön aloitukselle. Ja sitten tuo tökkeli, olisiko jos haluaa vaihtaa pitemmän antennipiuhan poies [paremmilla kentillä vaihtoehto lie sekkii].
Eli enempää miettimättä päätä pahkaa seuraavan kimppuun. Helatorstaina 30.5.2019 ennakkotilaus sisään ja 27.6.2019 uutuuttaan kiiltävä perheenjäsen saapui postiennakkomaksun saattelemana lähimpään postiin. Sehän oli tosiaan aikaisemmin viikolla iskostuna tajuntaan että eihän sitä muuten ennään mm. soiteta näihin uusiin ja moderneihin pantoihin. Tämä kyllä hieman harmittaa, tosiasiallisesti mm. Tulppion reissulla vm. 2019 kun sai soittaa koiran pantaan niin pelastettiin lie hyvin uhkaavalta koiranohjaajan sydänkohtaukselta. Eli varmuus kuulopelillä että koiralla on asiat OK, se on aika erinomainen asia (ja joo joo, ”onhan sitä harvatutkalla ja pelkällä korvakuulollakin saatu koirat pois metsästä, mitä sie oikein pillität..”).  Tosi-eräjorma ei sellasia hömpötyksiä tarviikkaan. Toisaalta koepuolella on saattanut joskus käydä niin että on ollut järkevämpää todeta koiran haukkuvan (jotain) kuin avata auton ovia (eli haukku on käynnissä noin 200m päässä ja tuomariryhmä toki mukavasti lämmitetyssä [ja käynnissä olevassa] pajerossa pönöttämässä). Ymmärtääkseni jonkinlaista äänitallenne-häsmäkkätä voisi kuitenkin olettaa olevan kehittelyssä Trackerin piirtopöydällä.

hdrpl

Miten kuiten sitä sitten pääsisi Artemista testaamaan kun hitusen vielä tuo koirain kiinnipitoaika iskee vastaan? No tottakai pistämmä Trackerin tikittämään 1min päivitysvälillä koko viikonlopun kesälomareissun Lappi – Etelä-Savo. Pari kävelylenkkiä tehtiin kahtena päivänä koiran kanssa, toinen 3s päivitysvälillä (kesti 1h). Kaiken kaikkiaan Artemis pärjäsi omaan makuuni erittäin hyvin akun kestoltaan, yhteensä 55h ennenkuin oltiin 2%:ssa. Lisäksi veikkaan että kun akun varaus on alle 30% (tms, ”punaisella”) ei tutka anna päivitysväliä tihentää (no oli pakko kokeilla). Ihan hyvä toisaalta ettei käy kämmejä tuossa vaiheessa.

Ainoa paikka mistä ei paikkatietoa saanut koko reissun aikana oli 1h pysähdys Mikkelin toriparkissa. Ei ainakaan noin paksun kuoren alta data nakuttanut taivaisille asti. Joten hirvet, ei parkkihalleihin sitten karkkoja.

Kunnollisessa testissä sitä olisi toki olluna tuo G500:nkin mukana antamassa jonkinlaista osviittaa siitä onko menty mihin suuntaan akun kestossa. Tämän reissun Artemis nimittäin itsekin hyödynsi pelkästään 2G:tä (tai näin ainakin näytti hyödyntävän). Samalla verkolla G500:n antama tiedo olisi hyvä saada kanssa. No ehkä seuraavaan mielivaltaiseen testiin.

Lisäksi täytynee odotella vähän vähemmän yötöntä yötä Lappiin että päästään näkemään käytännössä Artemiksen led-valojen toimivuutta. Lisäksi haukkulaskurin testaukseen ei antanut mieli periksi, jo sitä olisi kahtona 5-tien köröttelijät hulluna kun olisi pistänä haukkuen menemään.

Se mikä ei toiminut vielä oli matkalaskuri. Jälkipeleissä toki matkalaskurinkin sai näyttämään kuljettua matkaa, mutta livetilassa ko. toiminnolla pystyi heittämään vesilintua. Tuossa on lie jonkinlainen aivopieru vielä voimissaan tällä hetkellä, mutta onneksi 20.8. on vielä jonkinverran aikaa.

Päivitys 08.09.2019.

Artemis on nyt rapian kaksi viikkoa saanut olla käytössä enemmän tahi vähemmän. Valitettavasti kuluva viikko on ollut koiran osalta saikkua (teloi tassunsa hirvityöskentelyssä), joten valtavia kokemuselämyksiä aivan viime päiviltä ei ole.

Mutta sen mitä tähän mennessä voipi turinoida niin:

A) matkalaskuri-päivitys on tullut, erinomaista! Kyllä sitä kuitenkin haluaa ns. pikasilmäykselläkin katsoa mikä koiran sen hetkinen kulkeman matkan tilanne on.

B) kuuluvuus; no eihän sekään nyt aivan joka paikassa kuulu. Mutta tämähän nyt on täällä Lapin peräkorvessa ihan selviö, ei ne hienommat verkot ole vielä kerenneet joka näreen taakse asetumaan.

C) ”soittaminen” tutkaan – no ei tätä tietenkään pysty tekemään, vieläkään, missään jeesusteippi-viritelmässäkään :/

D) haukkusensorin herkkyys; kyllä aika herkällään napsii risuista tietoa tällä hetkellä, ja Artemiksessa kun et edes itse pysty sitä herkkyyttä muuttamaan :(. Sinällään samanlaista herkkyysongelmaa on nähty muissakin Trackerin malleissa, joten tämä lienee isommalla mittakaavalla softaan liittyvä asia. Toisaalta tuntuu että kun hirvet asettuu ja korvakuulolla haukku on nättiä >75h/min tasoa niin Trackeri ei sitten millään nouse samaan tasoon. Toki pitkiä seisontahaukkuja ei ole vielä niin paljoa kerennyt kuunnella että osaisi suhteuttaa minkä verran heittoa siinä nyt sitten oikeasti olisi, mutta näin aivan perstuntumalla sanottuna.

E) Antenni; no sehän tahtoo kiertyä jo päivässä irti jengoiltaan. Inarin kokkeissa oli jo irti päivän päätteeksi, vaikka olluna edes kovin pitkä päivä :/. Tuo pittää muistaa aina sopivin välein tarkistaa, varsinkin kun ei tässä niillä hyvillä kentillä mässäillä.

F) ettei nyt ihan mollivoittoiseksi menisi, niin yksi kehu kyllä vielä softa-puolelle; jälkipelit ns. reaaliajassa ja B-Barkin mallilla, ai että! onhan se kiva vedätellä timelinea nähdäkseen parissa vilauksessa koiran tekemiset. Erityisesti toisen koiran tekemiset, joita ei välttämättä ole kerennyt juuri siinä työpäivän aikana katsomaan 😉

Nämä näin parin viikon kokemuksella, eiköhän siellä suunnittelupöydän äärellä tehdä ihan reippaalla kädellä töitä että ainakin muutama yllä mainittu epäkohta voidaan ruksia yli syksyn edetessä.

*add here lisää tekstiä kunhan syksy etenee…

hdrpl