Valintakoesäännön päivitys käynnissä – muutosehdotus ja keskustelunavaus

Kehitys kehittyy, ja niin myös allekirjoittanut on aktivoitunut jälleen laikajärjestön toiminnan suhteen. Jäsenistön yhteisen konseksuksen selvittämiseksi koen tärkeäksi että muutosprosessissa kuullaan myös rivijäsenten kantaa. Tästä johtuen laitankin oman ehdotukseni Laikojen Hirvenhaukkuotteluiden (SM, Kalinka ja Erraus) valintasääntöjen päivittämiseksi myös nähtäväksi näin julkiseksi.

Tiedän että tämä on kuin bensan heittämistä jo valmiiksi kohtalaiseen liekkimereen, mutta jos ei ole valmis ottamaan vastaan palautetta ja kehittävää kritiikkiä, ei ole oikeutettu paikkaansa edustamassa laikajäsenistöä. Joten olkaatten hyvät, ehdotus oheisessa linkissä. Valintasääntöehdotus_Anu Lipsanen_26042018.

Teksti julkaistaan myös laikajärjestön keskustelupalstalla (jossa myös kommentointi kirjautuneena mahdollista).

Valintasäännön päivitys on juuri käynnissä, joten toivoisin kommentit viimeistään toukokuun 6. päivään mennessä.

Ystävällisin terveisin, Anu Lipsanen

****

päivitys 1.5.2018: Ehdotuksen mukainen esimerkki kuinka vuoden 2017 HIRV-kokeissä käyneiden laikojen osalta valinta tapahtuisi (huom! jos kaikki koirat ilmoittautuisivat ja arvokokeiden valinta tehtäisiin nyt 1.5.2018. Lisäksi Errauskisojen mukainen 36kk ikäraja täyttyisi 31.12.2017).

Päivitys 07.05.2018: KIITOS KAIKILLE PALAUTETTA ANTANEILLE! Oli ilo huomata että sääntöehdotus sai kannatusta, ja muutamilla viilauksilla Suomen Laikajärjestön Koe- ja kilpailutoimikunnalle on tänään välitetty ehdotukseksi uusiksi valintakoesäännöiksi oheinen dokumentti Laikojen arvokisojen valintasääntöehdotus 07052018 Anu Lipsanen. Jää toimikunnan päätettäväksi missä muodossa valintasääntöjä muokataan (jos muokataan) ja viime kädessä järjestön hallituksen päätettäväksi hyväksytäänkö toimikunnan ehdotusta. Sormet ristissä!

Päivitys 08.05.2018: Laikojen SM-kisojen järjestämisohjeen mukaisesti muokattu 3. versio ehdotuksesta –> Laikojen arvokisojen valintasääntöehdotus 07052018_sm-kisojen_jarjestamissaanto huomioitu_Anu Lipsanen. Pyritty välttämään ristiriita kennelliiton hyväksymän ohjeistuksen kanssa (ks. linkki).

Päivitys 09.05.2018: Erinomainen huomio ehdotuksen ”isoimmat muutokset” kohdasta oli huomattu laikajärjestön keskustelupalstalla (linkki), missä ajatusvirhe oli vielä päässyt elämään omaa elämäänsä. Ohessa siis korjattu versio missä tosiaan painotetaan että toisen huomioitavista tuloksista tulee olla yhden päivän kokeesta.Laikojen arvokisojen valintasääntöehdotus 09052018_sm-kisojen_jarjestamissaanto huomioitu_Anu Lipsanen.

Päivitys 14.05.2018: Vielä oli mahdollisuus hioa ehdotuksen sisältöä. Keskustelujen perusteella muutamia muutoksia tein kuitenkin liittyen mm. näyttelytulosvaateen osalta (ts. palasin takaisin entiseen yksinkertaiseen vaatimukseen). Lue ehdotus kokonaisuudessaan ohesta –> Laikojen arvokisojen valintasääntöehdotus 14052018 Anu Lipsanen

Alla vielä kootusti merkittävimmät muutokset/huomiot annetussa ehdotuksessa suhteessa nykyiseen valintakoesääntöön:

Isoimmat muutokset:

  1. Valitaan 4 varakoiraa entisen 3 sijasta
  2. SM-kisoissa ei ole kiintiöpaikkoja ”toisenrotuisille” laikoille
  3. SM-kisojen kiintiöpaikka edellisvuoden narttumestaruuden voittajalle on selkeytetty siten että samat minimivaatimukset koskevat myös narttukisan voittajaa (väh. yksi HIRV1-tulos ja yhden palkintosijaan oikeuttavan tuloksen tulee olla pitkästä kokeesta).
  4. Osallistuakseen arvokisoihin koiralla on oltava vähintään 2 palkintosijaan oikeuttavaa (HIRV3) tulosta (SM-kisoissa toisen tuloksen on oltava vähintään HIRV1, Suomen Kennelliiton hyväksymän järjestämisohjeen mukaisesti), ja näistä toisen on oltava yhden päivän kokeesta (ja käytännössä sanelemana noin vuoden erolla toisistaan). Ehdotetulla valintasäännöllä kuluvan kauden tuloksilla on etusija valintajärjestyksessä.
  5. Valitut koirat ilmoitetaan viikko ennen kisatapahtumaa aikaisemman 3vrk sijasta (myös pitkänmatkalaisille enemmän aikaa varustautua lähtöön ja koirakoiden aikaa varmistella tuomarit).
  6. Viimeisen valintapaikan tasapistetilanteessa paremmalla kuluvan kauden tuloksille tulee valituksi. Jos molemmilla koirilla on sama paras tulos niin koirista nuorempi valitaan.
  7. Painotuksia ei ehdotetuissa uusissa valintasäännöissä ole.

Yksi kommentti artikkeliin ”Valintakoesäännön päivitys käynnissä – muutosehdotus ja keskustelunavaus

  1. Päivitysilmoitus: 21.11.2018 – Erraushaukut horisontissa, Suomen parhaat alle 3-vuotiaat koirat kisapäivänä (30.11.2018)? – Karhunvartijan blogi / kennel Bear Caliber

Vastaa, vain omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan